Hiya! I hope you're well. Here's one of my poems, I hope you like;
The Glesga Keelie
Sittin oan a settle in a seemit made o string. Listenin for the kettle beginnin for tae sing. Shoutin at the missus, is the tea no ready yet. Lookin through the Racin Post tae have anither bet.
Coverin o er his baldy patch an puttin oan his troosers. Goin doon the bookies jist tae find that they re a losers. Swillin doon the heavies like a man doon in the dumps. Smokin like a haddy an coughin up big lumps.
Singin goin hame an feelin pretty pally. Stumblin through the rain an lookin peely wally. Fumblin for his key an as quiet as a moose. Grumblin when his missus shouts, ye re no gettin in the hoose.
Thinkin which wis always awfy difficult for him. Yellin , If I bring up twa fish suppers will ye let me in. Hearin her shout aye, he puts his fingers doon his throat. Watchin seven pints o heavy cascadin doon his coat.
He s jist a Glesga Keelie, really. Brought up like a the rest, suckled oan his mammie s breast. Big ootsiders wi butter, thrown tae him doon in the gutter. Shoutin , mammie hae ye no goat jeelly. He s jist a Glesga Keelie, really. Joe Sharp.
|